17.04.2019

Kırşehir İl Müftülüğünde Görev Yapan bütün Personele “Protokol Kuralları, Resmi ve Sosyal Davranış ve İletişim” Konulu Seminer Verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Tahir Kasım Toprak tarafından ilimiz merkez ve köylerinde görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar, Kur’an Kursu öğreticileri ile İl ve ilçelerde görev yapan büro personeline “Protokol Kuralları, Resmi ve Sosyal Davranış ve İletişim” konulu seminer iki gün süre ile 16/17 Nisan 2019 tarihleri arasında İl Müftülüğü Konferans salonunda verildi. İlk seminer ilimizde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara 16.04.2019 Salı günü saat: 13.45’te daha sonra ise ilimizde görev yapan Kur’an kursu öğreticilerine verildi. Düzenlenen seminere İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk,  İl Müftülüğümüzde görev yapan şube müdürleri ve diğer personel katıldı.

İl Müftümüz Mehmet Yaman seminer öncesi bir konuşma yaparak protokol kurallarının önemi hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen seminerin faydalı olması dileğinde bulundu.

17.04.2019 Çarşamba günü ise İlimiz ve ilçe müftülüklerinde görev yapan idari personele aynı seminer verildi. Seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Tahir Kasım Toprak ilk olarak Protokolün öneminden bahsederek sözlerine başladı.  Toprak sözlerine şöyle devam etti; “ Bu sebeple herkesin, özellikle de kamuda görevli personelin protokol kurallarını bilmesi, içselleştirmesi ve uygulaması resmi ilişkilerimiz ve sosyal hayatımız açısından büyük önem arz etmektedir.

Protokol, özel ilişkilerimizde olduğu kadar resmi temaslarımızda da, saymayı ve saydırmayı, sevmeyi ve sevdirmeyi belli kurallar çerçevesinde, doğal ve içten geldiği intibasını vermek şeklinde, karşılıklı anlayış havası içinde gerçekleştirebilmektir. Bu her şeyden önce, uygar bir vatandaş olmanın da şartıdır.

Protokol; devlet törenlerinde, diplomatik ilişkilerde, resmi ilişkilerde, sosyal hayatta usul ve şekil yönünden uygulanması gereken kurallar bütünüdür.  Protokol; uluslararası görgü kuralıdır. Protokol; herkese layık olduğunu vermektir. Protokol; haddini bilmektir. Protokol;  “Kendinden büyüğünün önüne geçmeme, Kendi seviyende olanla yan yana yürüme, Kendinden küçüğünün ardına düşmemedir.” dedi.