22.04.2019

Berat Kandili Kırşehir’de Coşkuyla Kutlandı

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 15. Gecesi Berat Kandili dolayısıyla Kırşehir İl Müftülüğü tarafından, Ahmet Yesevi  Camii’nde kandil programı düzenlendi.

Kandil gecesi vesilesiyle vatandaşlar erken saatlerde camileri doldurdu. İlimizde bulunan camileri dolduran yediden yetmişe binlerce vatandaş, huşu içinde namaz kılıp, geceyi idrak etti.

Af, mağfiret ve isteklerin dağıtıldığı bu gece için bir araya gelen müminler ellerini sevgi, kardeşlik ve mağfiret için açtı.

Akşam namazından sonra Ahmet Yesevi  Camii’ni dolduran vatandaşlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile gecenin manevi atmosferini derinden hissetti.

İl Müftümüz Mehmet Yaman verdiği vaazında gecenin önemine değindi. Berat gecesinin namaz ve dua ile taçlandırılmasını tavsiye etti.

Yaman;  Kandilin fazileti ve öneminden bahsederek, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu konu ile ilgili olarak sevgili Peygamberimizin şu hadisi şerifini cemaate aktardı;“Şaban ayının 15. gecesini ibadet ile geçirin, gündüzünde oruç tutun. Çünkü Yüce Allah; bu gece güneş doğuncaya kadar dünya semasına rahmeti ile tecelli eder ve şafak sökene kadar;  Tövbe eden yok mu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Hastalığına şifa isteyen yok mu; Şifa vereyim. Daha ne gibi istekleri varsa, istesinler vereyim” buyurur. (İbni Mace, İkame,191) Daha sonra vaazının sonunda yaptığı duaya cami cemaati gözyaşlarıyla amin dedi.

Kılınan yatsı namazı sonrası cami çıkışında cemaate İl Müftülüğümüz tarafından ikramlarda bulunuldu.