08.11.2019

Mevlid-i Nebi Haftası Nedeniyle Valimize Ziyaret

İl Müftümüz Mehmet Yaman ve beraberindeki heyet, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin doğumunun sene-i devriyesinde kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Valimiz Sayın İbrahim Akın’ı ziyaret etti.

Valimiz Sayın İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid-i Nebi Haftasının etkinliklerinin bu yıl “Peygamberimiz ve Aile” temasıyla kutlanacağını söyledi.

Peygamberimizi daha iyi anlamaya, daha iyi anlatmaya ve yaşantısını da kendimize örnek almaya çalışmamız gerektiğini belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Mevlid-i Nebi Haftasında gerçekleştirilecek etkinliklerde Peygamber Efendimizin yaşantısının ve sünnetlerinin, örnek olan aile hayatının ve yaşantısının en iyi şekilde anlatılmaya gayret gösterilecektir. Peygamber Efendimizi layıkıyla anlarsak, yaşantısını kendi hayatımıza uyarlarsak hem manevi açıdan daha da gelişiriz hem de tüm insanlık olarak gerçek saadeti ancak o zaman yakalarız. Bu vesileyle, Mevlid-i Nebi Haftası’nın ülkemize ve tüm İslam alemine huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Ziyaret, İl Müftümüz Mehmet Yaman’ın Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri ile ilgili Sayın Valimize bilgiler vermesi ile sona erdi.