06.10.2019

Emekli İmamlar Kahvaltıda Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Her Yıl 1-7 Ekim tarihleri aralığını "CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI" olarak kutlaması nedeniyle 06/10/2019 Pazar günü saat:09.00’da Kocatepe lokantasında ilimizde değişik camilerinde görev yapmış ve emekli olmuş görevlilerimize yönelik “Emekli Din Görevlileri Buluşması” adlı bir program düzenlendi.  İlimizin değişik camilerinde görev yapmış emekli imamlar unutulmadı. İl Müftümüz Mehmet Yaman, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle emekli imamları sabah kahvaltısında bir araya getirerek bu anlamlı günde onları unutmadı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik yapan İl Müftümüz iMehmet Yaman düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen emekli din görevlileri sohbet ederek eski günleri yad ettiler. İl Müftümüz Mehmet Yaman, emekli olmuş imamlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. İmamlık vazifesinin manevi değerinin başka bir vazife ile ölçülemeyeceğini belirten Yaman, imamlık mesleğinin zor olduğu kadar manevi değerinin de yüksek bir vazife olduğunu söyledi. Yaman; "Bugün burada emekli olmuş din görevlilerini bir arada görmek bizleri son derece mutlu etti. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Yaklaşık 50 emekli din görevlisinin katıldığı kahvaltı programı yapılan dua ile son buldu.