Akpınar Müftülüğü

21.04.2016

Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Konferans Verildi.

Akpınar İlçe Müftülüğümüzce 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 13.04.2016 Salı günü saat:10.00’da Akpınar Spor Salonunda düzenlenen D. İ. B. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Sayın Dr. Abdulkadir KABDAN tarafından “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu bir konferans verildi.

Düzenlenen konferansa Kaymakam Vekili Sayın Kadri ÇİÇEKLİDAĞ, Belediye Başkanı Sayın Mustafa KARAHAN, Garnizon Komutanı Sayın Sami TEMİZ, İlçe Emniyet Amiri Sayın M.Akif KURTULAN, İlçe Müftüsü Mevlüt ŞAHİN, ilçe daire müdürleri, öğretmenler, personelimiz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Konuşmasına bu yılki kutlu doğum haftasının ana teması olan “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet”e vurgu yaparak başlayan Kaymakamımız, “Bizler aradığımız her güzelliği, Allah Rasulünde ve O’nun mükemmel hayat çizgisinde bulacağız. Her yönden ideal rehber ve eşsiz model olarak görevlendirilen Allah Rasulü’nün yaşamı sevgi, rahmet, şefkat, hoşgörü, nezaket, sıcak iletişim ve samimi diyalog çerçevesinde olmuştur.

Bugün İslam toplumu içinde bilerek veya bilmeyerek bazı kimseler tarafından kin, düşmanlık ve nifak tohumları ekilerek fertler birbirlerinden koparılmakta, toplumun manevi gücü yok edilmek istenmektedir. İçinde yaşadığımız toplumda birlik ve beraberliği, huzur ve mutluluğu devam ettirebilmemiz için en çok muhtaç olduğumuz şey sevgidir. Bugün “karşılıksız sevgi”ye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Zor günlerde yaşanan zorlukları ancak birbirimizi severek, birbirimize yardımcı olarak, birbirimize güç vererek aşabiliriz.” dedi.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından icra edilen piyes, ilahiler ve şiir dinletisi ile devam eden etkinlik, ibadet rehberim deneme sınavında dereceye giren ve kompozisyon, resim, şiir alanında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.