21.06.2016

İlçe Müftülüğümüzce İyilik Sofrası adlı İftar Yemeği Programı Düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı Akpınar Şubesi ile Akpınar İlçe Müftülüğü tarafından 19 Haziran 2016 Pazar günü organize edilen iftar yemeği Belediye meydanında verildi.

Kaymakamımız Sayın Yusuf KAPTANOĞLU, İl müftümüz Sayın Mehmet ŞAHİN, , Belediye Başkanımız Sayın Mustafa KARAHAN, İl Müftü Yardımcımız Sayın Bekir ERCAN, Boztepe İlçe Müftümüz Sayın Talat İLBAHAR, din görevlisi arkadaşlarımız ve Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, Akpınarlı hemşerilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi ilahiler okundu. Programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşmalarını müteakiben Akşam ezanının okunması ile birlikte davetliler iftar duası ile oruçlarını açtılar.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Sayın Mevlüt Şahin, davete katılanlara teşekkür ederek, katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlçe Kaymakamımız Yusuf KAPTANOĞLU ve Belediye Başkanımız Mustafa KARAHAN selamlama konuşması yaptılar. Kaymakamımız Yusuf KAPTANOĞLU yaklaşık üç aydır görev yaptığı ilçemizden ayrılacağı için halkımıza veda etti.

İl Müftümüz Mehmet ŞAHİN ramazan ayı ve oruç hakkında kısa bir konuşma yaptı. Özetle İl Müftümüz şunları söyledi: “Cenabı Hak Ramazan ayının bereketinden, feyzinden vaat ettiği şekilde faydalanmayı nasip etsin. Allah’ımıza sonsuz şükürler olsun ki bizlere sayısız nimetler veriyor.

Cenab-ı Allah şükrünü eda etmeyi nasip etsin. Ramazan rahmet ve mağfiretayı olmasının yanında, aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Özellikle bu ramazan, Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı “Gelin gönüller yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla yola çıktık.

Memleketimizde de muhtaç olan kimseler var onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Açlık çeken mümin kardeşlerimize de bizler Türkiye Diyanet Vakfı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Oruçlarımızı Cenabı Hak kabul etsin, bizleri Kadir gecesine ve Ramazan bayramına da kavuştursun inşallah. Daha nice iftarlar da, Ramazanlarda buluşmamızı Cenabı Allah nasip etsin, hepinize huzurlu Ramazanlar diliyorum, katıldığınız için teşekkür ediyorum.” Program yemek ikramı ve yemek duasıyla son buldu.

İl Müftümüz Mehmet ŞAHİN İlçemiz Merkez Çarşı Camii'nde teravih namazı öncesi cemaate vaaz`u nasihatte bulundu.