01.06.2020

PANDEMİ GÜNLERİNDE İLÇEMİZDE İLK CUMA NAMAZI KILINDI

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede normalleşme süreci başlarken, 29 Mayıs 2020 Cuma günü hava muhalefeti nedeniyle İlçe Merkezinde kapalı pazaryerinde, köylerimizden 13 tanesinde camii bahçesinde, 3 köy konağı bahçesi/musalla alanınında gerekli tedbirler alınarak ilk Cuma Namazı eda edildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler, 29 Mayıs Cuma günü eda edilen cuma namazıyla yeniden cemaatle ibadete açılmış oldu. Vatandaşlarımızın duygusal anlar yaşadığı gözlemlenen cuma namazda, Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere titizlikle riayet edilirken, namaza gelen vatandaşlara sosyal mesafe ve hijyen kuralları hatırlatıldı.