14.07.2023

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitlerimiz Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası ile Anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitlerimizin ruhuna ithafen 14 Temmuz 2023 Cuma günü Cuma namazında İlçemiz Merkez Çarşı Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. ve şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve tüm geçmişlerimizin ruhuna bağışlanmak üzere okunan hatimlerin duasını yapan İlçe Müftümüz Ali YILDIZ şu niyazda bulundu;

Ya Rabb! İnancımız, vatanımız ve mukaddesatımız uğruna can veren tüm şehitlerimiz için okuduğumuz hatm-i şerifleri makbul eyle. Hocalarımızın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim’den, mevlid-i şeriften, salat-u selamlardan, okunan hatimlerden hasıl olan sevapları şehitlerimizin ruhlarına bağışlıyoruz kabul eyle Ya Rabbi. Makamlarını ali, mekanlarını cennet eyle.  Bu hatimleri okuyan, dualarımıza amin diyen kardeşlerimizi de iki cihanda aziz eyle Allah’ım!

Bizleri, ülkemizi, milletimizi, İslâm beldelerini ve tüm dünyayı her türlü afetten, fitneden, fesattan ve savaşlardan muhafaza eyle Ya Rabbi! Ülkemizi ve İslam beldelerini rahmetinle bereketlendir ve iyiliklerle imar eyle Allah’ım!”

Huzurumuzu bozmak isteyenlere, aramıza fitne fesat tohumları ekmek isteyenlere fırsat verme Ya Rabbi! Dinimizin, devletimizin ve milletimizin bekasını sarsacak her türlü düşmanlardan bizleri koru Ya Rabbi! Bizleri zalim olmaktan ve zulme uğramaktan uzak eyle Ya Rabbi!  Bizleri adaletten, güzel ahlaktan ve merhametten ayırma Allah’ım!

Amin....