10.10.2023

2023 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI.

İlçemizde 28 Ekim 2023 tarihinde başlayan Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası "Peygamberimiz İman ve İstikamet" temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

- İlçe Müftü Vekilimiz Ramazan Şemşettin ÜNAL ve personelimiz tarafından 28 Ekim 2023 Perşembe günü; İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Sami MERAM makamında ziyaret edilmesinin ardından Belediye Başkanlığı ve kurumlarımız ile esnaflarımız ziyaret edilmiştir.

- Personelimiz tarafından ve Kur'an Kurslarımızda Hz. Peygamber (S.A.V)  Efendimiz başta olmak üzere bütün peygamberlerin, şehitlerin ve gaziler, ilim ehlinden hayır sahiplerinden ve din görevlilerimizden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere salavatlar ve Hatm-i Şerif okunmuştur.

- 28 Eylül 2023 Perşembe günü Şehit kabirleri ziyaret edilerek Kur'n-ı Kerim okunmuştur.

- 28 Eylül 2023 Perşembe günü Akpınar Anaokulu ziyaret edilerek, "Peygamberimiz,  İman  ve İstikamet"  temalı program yapılmıştır.

- 29 Eylül 2023 Cuma namazı öncesi camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda, başta Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) olmak üzere bütün peygamberlerin, şehitlerin, gazilerin ve ilim ehlinden hayır sahiplerinden ve din görevlilerimizden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere Mevlid-i Şerif okunmuş akabinde personelimiz tarafından okunan hatimlerin duası yapılmıştır.

- 03 Ekim 2023 Salı günü günü Merkez Çarşı Camiinde Kur'an Kursu Öğretici Zehra DURSUN tarafından bayanlara yönelik "Peygamberimiz,  İman  ve  İstikamet" temalı program yapılmıştır.

- 04 Ekim 2023 Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise ve ortaokullar ziyaret edilerek "Peygamberimiz,  İman  ve  İstikamet" temalı program yapılmıştır.

- 06 Ekim 2023 Cuma günü Merkez Çarşı Camiinde Sabah Namazı Buluşması programı düzenlenmiştir.

- Hafta boyunca ziyaretlerde "Peygamberimiz,  İman  ve  İstikamet" temalı kitap, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı yapılan çeşitli kitap ve dergiler hediye edilmiştir.