22.07.2016

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN TARİHÇESİ

Müftülük Sitemiz dönemin müftüsü Hasan ATÇI hocamızın öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfına Şemseddin VELİBEYOĞLU ve İlçe Belediyesince bağışlanan 450 m2 arsa üzerine bodrumla birlikte dört kat olarak din görevlileri ve hayırseverlerin gayretleriyle 1985 yılında inşa edilmiştir.

Başlangıçta zemin katı müftülük hizmet birimi, 1.katı yatılı Erkek Kur’an Kursu ve 2.katı da lojman olarak kullanılmış, ancak 1997 yıllarında mevcut Kur'an Kursu öğrenci bulunamaması nedeniyle atıl duruma gelmiştir. Değişik zamanlarda basit onarım ve bakımlardan geçen bina 2011 yılında  Tahsin YAZGAN'ın İlçe Müftüsü olarak atanmasıyla kapsamlı bir bakım-onarım ve tadilattan geçirilmiştir.
Söz konusu tadilet ve bakım-onarım sonucunda baştan sona yenilenerek son derece estetik bir görünüme ve zemin ve 1. kat bağlantısı sağlanarak hizmet biriminin iki kata yayılması ve bu sayede yeni oluşturulan "Diyanet Yayınları Satış Yeri, Hac-Umre Bürosu, Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu, Vaiz Odası, Toplantı ve Seminer Salonu, Misafirhane, kapalı-açık garaj, çevre düzenlemesi, ısıyalıtımı ve iç-dış boya vb. kazanımlarla din hizmetlerinin sunumu açısından çok daha fonksiyonel hale getirilmiştir.

İlçe Müftülüğümüzün hizmet aracı olarak mülkiyeti TDV'na ait olan ve dönemin müftüsü Ekrem SAYLAM'ın öncülüğünde din görevlilerinin bağışlarıyla sıfır araç olarak alınmış bulunan 2011 model Renault Fluance marka bir adet hizmet aracı bulunmaktadır.