06.02.2024

MİRAÇ KANDİLİNİ HUZUREVİNDEKİ BÜYÜKLERİMİZ İLE BİRLİKTE İHYA ETTİK

Miraç kandilimizi bu sene ilçemizde bulunan Hayrettin Ekim Huzurevi'nde misafir olan büyüklerimiz ile beraber idrak ettik. Programa huzurevi sakinlerimizin büyük çoğunluğu iştirak etti. Düzenlenen programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz, İlçe Müftümüz ve ilçemizde bulunan değerli daire amirlermizde katıldı.

Program akşam ezanının okunması ile oruç tutan misafilerimizin iftarlarını yapmaları ile başladı. Ardından kılınan akşam namazını takiben huzurevi sosyal etkinlik salonunda huzurevi imam-hatibi Adem TURHAN hocamızın tilaveti ile devam etti. İlçemiz Manevi Danışmanı Ali SARATLI hocamızın ilahileri ile huzurevi sakinlerimize güzel bir dinleti gerçekleştirildi.

Programın başından sonuna kadar huzurevi sakinlerimiz ile başından sonuna kadar ilgi ve alakadar olan İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ÖZTÜRK'ün yapmış olduğu sohbette ise Miraç gecesinin anlam ve öneminden, İsra olayının nasıl gerçekleştiğinden, Peygamberimizin Miraçtan bizlere neler getirdiğinden bahsetti. Peygamberimizin Miraca yükseldiği Mescid-i Aksa'nın şuanda işgal altında bulunduğunu ve bu konu hakkında müslümanların üzerine düşen vazifelerin ne olduğunu anlatan Müftü ÖZTÜRK, orada bulunan müslüman kardeşlerimize elimizden gelen yardımları yapmamızı, en azından israile karşı yapılan boykota devam edilmesi gerektiğinin önemi üzerinde durdu. Müftümüz gecenin anlam ve önemine hitaben yapmış olduğu dua ile konuşmasını tamamladı.

Program, misafirlere ney dinletisi ve huzurevi müdürlüğümüzün yapmış olduğu ikramlar ile son buldu.