05.04.2024

İLÇE MÜFTÜSÜ MUSTAFA ÖZTÜRK'ÜN KANDİL MESAJI

Kıymetli kardeşlerim.
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelenen Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmanın hüznünü, Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine de kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.
05 Nisan 2024 Cuma gününü 06 Nisan 2024 Cumartesi  gününe bağlayan gece hep birlikte Kadir gecesini idrak edeceğiz. Bu gece müftülüğümüzün programı Merkez Emine Hatun Camiinde icraa edilecektir.
Değerli kardeşlerim!
Kadir gecesi, manasını ve değerini Kur’an-ı Kerim’den alan ve bununla birlikte dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Bu gece; hakkı batıldan, hayrı şerden, helali haramdan, tevhidi şirkten, imanı küfürden ve iyiyi kötüden ayıran hidayet, rahmet ve hikmet yüklü kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı müjdeli bir gecedir. Bu gecenin değerlendirmek için yapacağımız en güzel işlerden birisi, Kur'an'a yönelip ve O’nun eşsiz mesajını anlayıp daha sonra da hayatımıza aktarmak olacaktır. Kadir gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz müddetçe ihyâ etmiş oluruz.
Kadir gecesi, hızlı bir şekilde geçen ömrümüzün bir ânı içerisinde durup,  geleceğimize daha iyi hazırlanmak adına geçmişimizi sorgulama, unutarak veya bilmeyerek işlediğimiz hatalara, isyanlara ve günahlara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece, “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir
Birçok hayır, güzellik ve bereketi bünyesinde barındıran bu mübarek geceyi vesile bilerek, Yüce Allah’tan bizlere sabır, anlayış ve ihlâs vermesi, doğruyu bulduktan sonra da kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için birbirimize dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya ve acılarına ortak olmaya çalışalım.
Muhterem kardeşlerim,
Bu gecenin ülkemize, milletimize ve bütün Ümmete bereket ve hayır getirmesini, ateş çemberi haline getirilen İslam coğrafyasında ki tüm mazlum müminlerin, başta Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın her tarafında zulüm altında olan kardeşlerimizin, felahına vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin özellikle de Mucurlu kardeşlerimizin mübarek Kadir gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin tüm insanlığa barışı, huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik sebebi olmasını Yüce Allah (cc)'tan niyaz ediyorum.